Данијела Миланова – „Ја сам то ребро“

Током месеца фебруара зидове наше Галерије красила је изложба „Ја сам то ребро“ ауторке Данијеле Миланове.
Данијела Божичковић Радуловић – Миланова рођена је 02. 09. 1968. у Белој Цркви у Банату. Завршила Педагошку Академију у Вршцу, затим Учитељски факултет у Јагодини. После 8 година рада у просвети, прелази у област културе.


Организатор је многобројних трибина, промоција, песничких и књижевних сусрета, које организује, прво као директорка Библиотеке ,,Ђура Јакшић,, Петровац на Млави(1998-2001, и 2008-2016) а затим, на истој функцији од 2016. је у библиотеци ,,Србољуб Митић,, Мало Црниће. Такође, активан је члан Аматерског позоришта – прво у Белој Цркви, затим у Петровцу на Млави, а од пре седам година и у малом Црнићу. Члан УКС-е(од 2013), УЛУП-а Удружења ликовних уметника Петровца(од 1999). Матице Српске (од 2023). До сада је имала 10 самосталних и преко тридесет заједничких изложба уметничких слика. Најдраже технике су јој уље и акрил на платну и осликавање тканина.


Захваљујемо се нашој драгој Данијели што смо имали прилике да уживамо у још једном од многобројних талената које поседује и свако дружење са њом са нестрпљењем очекујемо.