ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Изложба фотографија Петра Дешића „Једна словачка прича“

    У холу Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ Голубац 12. марта у 19 часова отворили смо самосталну изложбу фотографија Петра Дешића под називом „Једна словачка прича“. Изложбу је са в.д. управником отворио аутор, а одштампани су и каталози за посетиоце изложбе. Поставка је трајала до 26. марта 2018. године.

Затвори
Затвори
Затвори

„Прва колективна изложба“ у Голупцу

    Након завршеног ликовног конкурса за колективно излагање у Народној библиотеци „Вељко Дугошевић“ у Голупцу, стручни жири у саставу: Славица Илић, мастер ликовни уметник – председник жирија, Бојана Пршендић, дипломирани вајар – члан и Сања Стефановић, дипломирани историчар уметности – члан, извршио је селекцију пристиглих радова 27. марта у читаоници Библиотеке. Од пристиглих 97 (деведесет седам) радова, изабрани су радови 41 аутора из Репбублике Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, што изложби даје међународни карактер. Додељене су три награде за најуспешније радове и у припреми је штампа каталога.

    Свечано отварање „Прве колективне изложбе“ одржали смо 12. априла у 19 часова у холу Народне библиотеке Голубац. Изложен је 41 рад аутора из Републике Србије, Босне и Херцеговине и Македоније. Израдили смо каталог изложбе и урадили ИСБН и ЦИП у Народној библиотеци Србије. На отварању је било неколико аутора, али је отварање веома посећено од сране мештана. Ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ Голубац посетили су изложбу у оквиру часа ликовне културе, што је веома битно за њихов развој свести према уметничким и културним догађајима. Поставка траје до 26. априла, након тог датума послаћемо радове и каталог ауторима.

Отворена прва колективна изложба слика у Голупцу / SatTV
ОТВОРЕНА ПРВА КОЛЕКТИВНА ИЗЛОЖБА СЛИКА У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube
На изложби у Голупцу учествовало 4 уметника из Мајданпека / Istočne vesti

Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори

Ликовна колонија „Победе и победници“

    У организацији Народне библиотеке Голубац, одржана је ликовна колонија „Победе и победници“ од 11.04. – 17.04.2018. године у читаоници Библиотеке. Учесници су чланови Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ Пожаревац и из Голупца, учесници су: Павле Миладиновић и Небојша Ђуран из Пожаревца, Владета Делетић и Виолета Кевро из Костолца, Тања Глигоријевић из Панчева, Марија Мучић и Драгана Ћирковић из Голупца, Ивана Стокић Стевић из Браничева, Горан Стојиловић из Малешева, Марија Богић из Голупца и Славица Илић из Голупца. Тема једне слике носила је назив „Победе и победници“, посвећену стогодишњици завршетка Првог светског рада, друга је била по слободном избору.У организацији Народне библиотеке Голубац, одржана је ликовна колонија „Победе и победници“ од 11.04. – 17.04.2018. године у читаоници Библиотеке. Учесници су чланови Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ Пожаревац и из Голупца, учесници су: Павле Миладиновић и Небојша Ђуран из Пожаревца, Владета Делетић и Виолета Кевро из Костолца, Тања Глигоријевић из Панчева, Марија Мучић и Драгана Ћирковић из Голупца, Ивана Стокић Стевић из Браничева, Горан Стојиловић из Малешева, Марија Богић из Голупца и Славица Илић из Голупца. Тема једне слике носила је назив „Победе и победници“, посвећену стогодишњици завршетка Првог светског рада, друга је била по слободном избору.

Завршена прва ликовна колонија / SatTV
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube

    Поводом ликовне колоније „Победе и победници“ одржане у априлу 2018. године, Народна библиотека „Вељко Дугошевић“ Голубац организовала је изложбу слика насталих на ликовној колонији, које су урамљене, затим постављене. Отварање изложбе је одржано 19. новембра 2018. године с почетком од 19 часова у холу биоскопа у Голупцу, а поставка траје до 03.12.2018. године. Након отварања изложбе, слике су поклоњене установама и институцијама које су дале свој допринос да се ликовна колонија одржи, на првом месту општина Голубац, која је била покровитељ ликовне колоније, затим Туристичка организација Голубац, д.о.о. „Тврђава Голубачки град“ и Месна заједница Браничево, који су позајмили штафелаје и помогли при реализацији, као и Удружењу ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ Пожаревац, чији чланови су били учесници колоније. Надамо се да је ово почетак дивне делатности и да ћемо и догодине организовати ликовну колонију и наставити садарадњу са УЛИС-ом.

Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори

Међународна изложба „Арт центар“

    Трећу годину заредом Народна библиотека "Вељко Дугошевић" Голубац домаћин је међународне изложбе Арт Центра из Београда, у конкуренцији преко петнаест градова Србије. Свечано отварање изложбе одржано је у петак, 27. априла у 19 часова, а изложбу је отворио председник Арт Центра, Дарко Чонкић.

    Поставку чине радови 59 аутора из Србије, Италије, Израела, Холандије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине и два аутора из Голупца. И ове године организовано је гласање за најуспешнији рад. Изложба је била постављена до 11. маја 2018. године, након тога су радови послати у следећи град на даље излагање.

Затвори
Затвори

Отворена изложба арт квадрат у Голупцу / SatTV
МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА СЛИКА АРТ У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube

Документарна изложба „Густав Климт – претеча модерне“

    У Народној библиотеци Голубац, 05. јула у 20 часова, отворена је документарна изложба "Густав Климт - претеча модерне" у сарадњи са Аустријским културним форумом Београд. Изложба представља репродукције радова, уз опис живота и стваралаштва уметника. Ово је едукативна, корисна и јединствена прилика да се посетиоци ближе упознају са уметниковим животом и делом, изложба је постављена до 20. јула. Захваљујемо Амбасади Аустрије на сарадњи и надамо се и будућој.

Затвори
Затвори
Затвори

Изложба Густава Климта у Голупцу / SatTV
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГУСТАВА КЛИМТА У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube

Самостална изложба акварела Јевросиме Лукић „Голупцу с љубављу“

    Народна библиотека "Вељко Дугошевић" Голубац организовала је самосталну изложбу акварела Јевросиме Лукић под називом "Голупцу с љубављу", у четвртак, 13. септембра, изложба је постављена до 27. септембра. Јевросима је рођена је у Голупцу и управо су родно место и Дунав крај Голупца инспирација за серију акварела на ту тему. Изложба је отворена уз пуно емоција ауторуке којој је задовољство да излаже у свом родном граду, а нама што смо подржали нашу Голупчанку. Јевросима је вишеструко награђивана уметница, излаже самостално и колективно веома активно. Изложбу је посетила група колега уметника, учесника међународне ликовне колоније из Великог Градишта, као и ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ Голубац. Значајно је да подржимо суграђане, јер они представљају Голубац и обратно.

Отворена изложба акварела "Голупцу с љубављу" / SatTV
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА "ГОЛУПЦУ С ЉУБАВЉУ" / SatTV/youtube

Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх