POČETNA STRANA GALERIJA
X

Pitajte bibliotekara

Ukoliko imate neko pitanje, pošaljite poruku.

„Zmajevo selo“ 2018. godine.

    Već jedanaest godina u Golupcu se organizuje Sajam Dunava. Biblioteka je zadužena za program za najmlađe i ove godine smo organizovali Zmajevo selo, sada već tradicionalno. U okviru Zmajevog sela organizuje se likovna radionica za decu koja je nosila je naziv ove godine „Kao mozaik“, deca su pomoću već pripremljenog kolaž papira, isečenog u oblike kamenčića za mozaik imitirali lepljenjem kolaža na papire u različitim bojama. Organizovali smo i iscrtavanje lica dece, kao i animatorske igre, a iznenađenje je bila igra traženja skrivenog blaga, koje je predstavljalo zmajeva jaja koje smo prethodno napravili od papir mašea i napunili slatkišima. Nakon radionice priredili smo koncert dečjeg hora „Ivan i klinci“ iz Kučeva.

Radionice u Zmajevom selu i koncert dečjeg hora „Ivan i klinci“ povodom Sajma Dunava, 2018. Golubac


NA SAJMU DUNAVA U GOLUPCU OTVORENO DEČIJE ZMAJEVO SELO / SatTV
DEČIJE ZMAJEVO SELO U GOLUPCU / SatTV/youtube
POČEO SAJAM DUNAVA U GOLUPCU / SatTV/youtube

Drugog dana Sajma Dunava, a u okviru Zmajevog sela, Biblioteka je pomogla Turističkoj organizaciji Golubac i ugostila tradicionalnu likovnu koloniju ULUK-a „Gvozdena kapija“. Tom prilikom smo organizovali izložbu radova ranijih kolonije, odštampali katalog za učesnike i priredili im boravak za slikanje u Zmajevom selu. Prilikom kolonije na otvorenom, izložili smo dokumentarnu izložbu „Gustav Klimt – preteča moderne“.

Otvaranje izložbe, likovna kolonija i dokumentarna izložba „Gustav Klimt“ u okviru Sajma Dunava


U GOLUPCU ODRZANA LIKOVNA KOLONIJA -GVOZDENA KAPIJA / SatTV
ODRŽANA SEDMA LIKOVNA KOLONIJA GVOZDENA KAPIJA U GOLUPCU / SatTV/youtube

    Trećeg dana smo u Zmajevom selu posvetili pažnju učesnicima likovne kolonije, koji su istog dana otišli u Kostolac gde su nastavili svoju koloniju, a slike nastale u Golupcu su ostale u vlasništvu Turističke organizacije Golubac.

Završetak likovne kolonije „Gvozdena kapija“, poslednji dan Sajma Dunava 2018. Golubac
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Idi na vrh