POČETNA STRANA GALERIJA
X

Pitajte bibliotekara

Ukoliko imate neko pitanje, pošaljite poruku.

Dan Dunava 2019. godine

    U opštini Golubac Međunarodni dan Dunava obeležen je koncertom ,,Kvartet Uvertira’’ i nastupom plesnog para Plesnog kluba ,,Bolero’’ iz Požarevca.Organizator je bila Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’,a pokrovitelj Opština Golubac.

    U prepunoj sali Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u ovom gradu na Dunavu ženski muzički kvartet „Uvertira“ koji čine četiri mlade profesorke muzike, profesorka flaute Danijela Avramović, profesorka violine Mina Tošić Aleksić, profesorka viole Aleksandra Lazić i profesorka gitare Milica Ivanović, koje su spojile ljubav prema muzici, obrazovanju i znanju,održale su koncert uz čiju su muziku nastupila i dva plesna para Plesnog kluba ,,Bolero’’ iz Požarevca.

    Raznovrstan repertoar sa aranžmanima pisanim za četiri različita instrumenta. Retko koji kvartet se može pohvaliti da u svom sastavu ima četiri različita instrumenta, a upravo to njih izdvaja i njihovom zvuku daje posebnu boju, a publici poseban muzički doživljaj. Priča o „Uvertiri“ počela je u vreme detinjstva članica tog kvarteta, koje se znaju još od osnovne škole. Četiri drugarice završile su u Loznici Osnovnu muzičku školu; srednje muzičko obrazovanje stekle su u Beogradu, a nakon toga putevi im se na neko vreme razilaze dok su u različitim gradovima studirale na muzičkim akademijama: Danijela i Mina u Sarajevu, Milica u Bijeljini, a Aleksandra u Beogradu.

    Dan Dunava je integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svest o potrebi očuvanja reke kod što većeg broja pojedinaca.

    U okviru Dana Dunava postavljena je i otvorena izložba umetničkih fotografija Gorana Kukića , višestruko nagrađenog umetnika kako u zemlji tako i u inostranstrvu.

GOLUBAC:Obeležen dan Dunava uz koncert ženskog muzičkog kvarteta ,, Uvertira’’ / eGolubac

Zatvori
Zatvori
Zatvori
Zatvori
Idi na vrh