ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

„Змајево село“ 2018. године.

    Већ једанаест година у Голупцу се организује Сајам Дунава. Библиотека је задужена за програм за најмлађе и ове године смо организовали Змајево село, сада већ традиционално. У оквиру Змајевог села организује се ликовна радионица за децу која је носила је назив ове године „Као мозаик“, деца су помоћу већ припремљеног колаж папира, исеченог у облике каменчића за мозаик имитирали лепљењем колажа на папире у различитим бојама. Организовали смо и исцртавање лица деце, као и аниматорске игре, а изненађење је била игра тражења скривеног блага, које је представљало змајева јаја које смо претходно направили од папир машеа и напунили слаткишима. Након радионице приредили смо концерт дечјег хора „Иван и клинци“ из Кучева.

Радионице у Змајевом селу и концерт дечјег хора „Иван и клинци“ поводом Сајма Дунава, 2018. Голубац


НА САЈМУ ДУНАВА У ГОЛУПЦУ ОТВОРЕНО ДЕЧИЈЕ ЗМАЈЕВО СЕЛО / SatTV
ДЕЧИЈЕ ЗМАЈЕВО СЕЛО У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube
ПОЧЕО САЈАМ ДУНАВА У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube

Другог дана Сајма Дунава, а у оквиру Змајевог села, Библиотека је помогла Туристичкој организацији Голубац и угостила традиционалну ликовну колонију УЛУК-а „Гвоздена капија“. Том приликом смо организовали изложбу радова ранијих колоније, одштампали каталог за учеснике и приредили им боравак за сликање у Змајевом селу. Приликом колоније на отвореном, изложили смо документарну изложбу „Густав Климт – претеча модерне“.

Отварање изложбе, ликовна колонија и документарна изложба „Густав Климт“ у оквиру Сајма Дунава


У ГОЛУПЦУ ОДРЗАНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА -ГВОЗДЕНА КАПИЈА / SatTV
ОДРЖАНА СЕДМА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ГВОЗДЕНА КАПИЈА У ГОЛУПЦУ / SatTV/youtube

    Трећег дана смо у Змајевом селу посветили пажњу учесницима ликовне колоније, који су истог дана отишли у Костолац где су наставили своју колонију, а слике настале у Голупцу су остале у власништву Туристичке организације Голубац.

Завршетак ликовне колоније „Гвоздена капија“, последњи дан Сајма Дунава 2018. Голубац
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх