ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Концерт "Дунаву у част"

Поводом обележавања 29.јуна Међународног дана Дунава,у организацији Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’, на тераси на Дунаву,код Градског парка,у Голупцу одржан је у суботу цонцерт ,,Дунаву у част’’, у извођењу Ансамбла ,,Нови Звучни Талас’’.

Било је ово још једно вече у низу незаборавних догађаја богатог програма голубачке Библиотеке, чија су врата отворена свим видовима уметности.

-Одзив публике је био јако добар, што показује да су класична музика и културни програми вредновани. Обележавање Дана Дунава, на овакав начин, постао је наша традиција И надам се да се да су наши грађани вечерас уживали у класичној музици у извођењу Ансамбла ,,Нови Звучни Талас’’,каже Милен Богојевић,вд директора Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ Голубац.

Ансамбл ,,Нови Звучни Талас“ основан је 2017. године у циљу популаризације класичне музике. Чланове чине школовани музичари који су се кроз своје школовање специјализовали за класичну музику.

Састав необичног споја различитих инструмената, кроз класичну музику, обрадио је разне музичке жанрове и стилове: танго, евергрин, латино, поп-рок и традиционалну балканску музику. Оригиналност аранжмана који су специјално писани за овај састав, разноврсност инструмената и јака енергија дају специфичан звук и боју ансамбла који се састоји од две хармонике, клавира, виолине, кларинета, гитаре и перкусија.

Овај концерт ,,Дунаву у част’’ у Голупцу одржан је поводом обележавања Међународног дана Дунава који је интегрални део сарадње подунавских земаља и прославља се у свих четрнаест земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, како би се подигла свест за очување реке код што већег броја појединаца и како би се апеловало на рационалну употребу водених ресурса. У земљама широм Европе иницијатор обележавања Дана Дунава је Међународна комисија за заштиту реке Дунав (Интернатионал Цоммиссион фор Данубе Протецтион – ИЦПДР), чија је мисија да промовише и координира одрживо и интегрално управљање водама, укључујући и заштиту, побољшање и рационалну употребу вода.


КОНЦЕРТОМ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДУНАВА У ГОЛУПЦУ / SatTV
КОНЦЕРТОМ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДУНАВА У ГОЛУПЦУ / youtube/SatTelevizija
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх