ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Концерт Данице Крстић

Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’ Голубац, својој музичкој публици представила је Даницу Крстић, једну од најупечатљивихих балканских етно вокала. Једна је од ретких која је за своју будућност одабрала прошлост, стварајући богату, архаичну ризницу свог живота и онога што поклања људима и оставља за ту исту будућност.

Рођена је 1995. године у Крагујевцу. Завршила је музичку школу „Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу, као и Прву крагујевачку гимназију. Студент је Факултета музичке уметности у Београду, смер етномузикологија. Певањем се бави од своје шесте године, а као мала тренирала је и кошарку. Члан је културно-уметничког друштва „Абрашевић”. Пева и воли етно музику и жели да очува традиционалну балканску и српску баштину.

Глас Данице Крстић је она златна нит која вез српске народне ношње, традиције, музике, културе и историје, у овом новом времену вечитог невремена, посебно на нашим просторима, чини довољно блиставим да нас подсети које вредности морамо да негујемо. Својом младошћу, лепотом, појавом, непретенциозношћу, али пре свега, даром, Даница даје наду да није све отишло низ воду и да, можда, нисмо потпуно посрнули пред налетом бесмисла, у сваком смислу.

-Имате дивну публику која ме је домаћински испоштовала И хвала вам на томе.Желим да људи крену мало више да воле тррадиционалну музику,што се максимално трудуим да то И презентујем на неки занимљивији И лепши начин,али некада И то није довољно. Људима треба нешто више,желе да чују комерцијлану врсту музику,али ја се трудим И сви моји музичари као И цела екипа која ради с амном И надам се да ће то ипак заживети. Успећемо у томе,каже певачица Даница Крстић.

Своју певачку каријеру започела је са својих 6 година. Свој први јавни наступ имала је 2004. године у дворани „Шумадија”, са познатом извођачицом традиционалне музике Биљом Крстић, представивши се изведбом песме „Пуче пушка”. Године 2005. својим гласом и песмом „Јаре моје” отвара дечију светску олимпијаду „Брно 2005”, у Чешкој. Затим, 2008. године снима песму за једну од најпопуларнијих серија, “Рањени орао”, а 2009. песму за серију “Грех њене мајке”. Године 2012, била је победница серијала „Шљивик”, у категорији вокални солиста, представивши се песмом „Киша пада трава расте”, који се емитује на Радио-телевизији Србије, а 2015. се нашла у финалу српског избора за Евровизију. Даница је учествовала и на многобројним хуманитарним концертима са најпознатијим именима српске сцене, а наступала је такође и у Македонији, Босни и Херцеговини, Словенији, Холандији, Пољској, Румунији и многим другим земљама.

Последња у низу њених најзначајнијих награда је трофеј на такмичењу одржаном у Румунији — Лове сонг оф Данубе.

Певала је песму Нова деца заједно са бендом Сања Илић и Балканика која је представљала Србију на избору за песму Евровизије 2018. у Лисабону. Песма је ушла у финале Евровизије.


ЕТНО МУЗИКА БАЛКАНА - КОНЦЕРТ ДАНИЦЕ КРСТИЋ У ГОЛУПЦУ / SatTV
КОНЦЕРТ ДАНИЦЕ КРСТИЋ У ГОЛУПЦУ / youtube/SatTelevizija
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх