ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Дан Дунава 2019. године

    У општини Голубац Међународни дан Дунава обележен је концертом ,,Квартет Увертира’’ и наступом плесног пара Плесног клуба ,,Болеро’’ из Пожаревца.Организатор је била Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’,а покровитељ Општина Голубац.

    У препуној сали Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у овом граду на Дунаву женски музички квартет „Увертира“ који чине четири младе професорке музике, професорка флауте Данијела Аврамовић, професорка виолине Мина Тошић Алексић, професорка виоле Александра Лазић и професорка гитаре Милица Ивановић, које су спојиле љубав према музици, образовању и знању,одржале су концерт уз чију су музику наступила и два плесна пара Плесног клуба ,,Болеро’’ из Пожаревца.

    Разноврстан репертоар са аранжманима писаним за четири различита инструмента. Ретко који квартет се може похвалити да у свом саставу има четири различита инструмента, а управо то њих издваја и њиховом звуку даје посебну боју, а публици посебан музички доживљај. Прича о „Увертири“ почела је у време детињства чланица тог квартета, које се знају још од основне школе. Четири другарице завршиле су у Лозници Основну музичку школу; средње музичко образовање стекле су у Београду, а након тога путеви им се на неко време разилазе док су у различитим градовима студирале на музичким академијама: Данијела и Мина у Сарајеву, Милица у Бијељини, а Александра у Београду.

    Дан Дунава је интегрални део сарадње подунавских земаља и прославља се у свих четрнаест земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, како би се подигла свест о потреби очувања реке код што већег броја појединаца.

    У оквиру Дана Дунава постављена је и отворена изложба уметничких фотографија Горана Кукића , вишеструко награђеног уметника како у земљи тако и у иностранстрву.

ГОЛУБАЦ:Обележен дан Дунава уз концерт женског музичког квартета ,, Увертира’’ / eGolubac

Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх